Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Hoe kan ik mijn auto polijsten?

Hoe kan ik mijn auto polijsten?

0 reactie minuten lezen
Het liefst wil je dat jouw auto voor altijd als nieuw blijft. Maar helaas, dat is een illusie. Tenzij je er natuurlijk voor zorgt dat je wagen na verloop van tijd weer een nieuw jasje krijgt. De lak slijt namelijk, of wordt zelfs beschadigd met krassen. Een auto polijsten kan uitkomst bieden.

Polijsten maakt je auto als nieuw

Kleine krasjes op een auto zijn nauwelijks te voorkomen. Misschien raakt u wel eens wat struikgewas, wat als snel zorgt voor wat minimale schade. Vervelend, maar het is op te lossen met polijsten. Deze methode egaliseert een oppervlak en herstelt zo de bovenste laklaag. Voor het polijsten van de auto is niet alleen een polijstmachine nodig, maar ook een polijstpasta.

Start met de grote schoonmaak

Zomaar van start gaan met de polijstmachine is niet heel verstandig. Cruciaal is namelijk dat het te behandelen oppervlak brandschoon is. Gebruik een microvezeldoek voor het droogmaken, nadat je de auto gewassen hebt. Auto shampoo bestel je hier. Ga pas verder als het voertuig echt schoon is. Althans, op de plaats die je gaat bewerken. Vaak wordt aangeraden om een 2 in 1 wassen en beschermen te gebruiken. Dit verwijdert zelfs de kleinste onzichtbare delen van je autolaklaag.

Start de machine

Werken met een polijstmachine is niet heel ingewikkeld. Wel is het verstandig om hoogwaardige apparatuur te gebruiken. Naast de machine moet ook de pasta en de polijstschijf van hoge kwaliteit zijn. Een polijstschijf draai je eenvoudig op je machine. De polijstpasta smeer je niet alleen op de schijf, maar ook het op te behandelen stuk van je auto.

Ga hier naar al onze poetsmachines

Bekijk hier alle bijpassende accessoires

Eerst ga je op een rustig tempo de pasta verspreiden met je polijstmachine. Het is belangrijk dat je de machine doorlopend in beweging houdt. Je kunt namelijk schade veroorzaken als je te lang op één plek blijft draaien. Ondertussen kun je het apparaat sneller laten draaien. Uiteindelijk haal je de pasta weer weg, waarna het resultaat zichtbaar moet zijn. Ook hier is het weer verstandig om de microvezeldoek te hanteren. Dit is het meest veilig en geeft zo het beste eindresultaat.

Bescherm je auto

Weliswaar heb je met het polijsten je auto weer als nieuw gemaakt. Maar dat wil je uiteraard ook zo houden. Het is verstandig om de auto achteraf te behandelen met een goede wax, die de laklaag gedurende lange tijd beschermt. De auto straalt nu helemaal en is klaar om de straat op te gaan!

Vergelijk producten0