Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Grastrimmer draad vervangen?

Grastrimmer draad vervangen?

0 reactie minuten lezen
Op een gegeven moment moet het draad van jouw grastrimmer vervangen worden, zelfs als je de beste grastrimmer hebt aangeschaft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het kan een vrij ingewikkelde taak zijn als je hier nog geen ervaring mee hebt. Daarom leggen wij hier uit hoe je op een eenvoudige manier het draad van jouw grastrimmer kunt vervangen.

Grastrimmer draad vervangen? Zo doe je dat!

Op een gegeven moment moet het draad van jouw grastrimmer vervangen worden, zelfs als je de beste grastrimmer hebt aangeschaft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het kan een vrij ingewikkelde taak zijn als je hier nog geen ervaring mee hebt. Daarom leggen wij hier uit hoe je op een eenvoudige manier het draad van jouw grastrimmer kunt vervangen.

Trimdraad op draadspoel vervangen

Bij de meeste grastrimmers is het trimdraad om een draadspoel heen gewikkeld. Op de draadspoel bevinden zich enkele meters draad. Wanneer je nieuw draad gaat aanschaffen, is het belangrijk dat het draad ongeveer even dik is als het draad dat je nu hebt. Hiermee zorg je ervoor dat je grastrimmer goed blijft werken en niet vastloopt. Als het draad een andere dikte heeft, kan de grastrimmer mogelijk niet meer goed functioneren. Wij adviseren dan ook altijd om dezelfde dikte draad aan te schaffen.

Hoe vervang je het draad van een grastrimmer?

Om het draad van een grastrimmer te vervangen moeten er verschillende stappen worden doorlopen. Per stap leggen wij uit wat u moet doen en welke handelingen u moet uitvoeren.

1). Schakel de grastrimmer uit

Voordat we beginnen met het vervangen van het draad, is het belangrijk om de grastrimmer eerst volledig uit te schakelen. Als je een accu grastrimmer gebruikt, adviseren wij de accu los te koppelen. Bij een elektrische grastrimmer raden we aan de stekker los te koppelen. Hierdoor kunnen we er zeker van zijn dat we veilig het draad kunnen vervangen zonder dat de grastrimmer onverwachts aangaat. Veilig werken tijdens het vervangen van het draad is dan ook van groot belang. Zorg er daarom altijd voor dat je veilig kunt werken.

2). Verwijder de spoelkap van de grastrimmer

Stap nummer twee is het verwijderen van de spoelkap. De meeste grastrimmers maken gebruik van een spoelkap en werken vaak het zelfde met het verwijderen van de spoelkap. Wanneer je beide kanten van de kap een knop indrukt kan je spoelkap verwijderen. Het kan ook zijn dat het mogelijk is om de spoelkap van de grastrimmer te verwijderen. Dat is afhankelijk van het model grastrimmer die je hebt. Wanneer beide manieren niet werken raden wij aan om de handleiding te bekijken. Hier staat ook in hoe de spoelkap verwijderd kan worden.

3). Vervang de spoel of het draad

Wanneer de spoelkap is verwijderd, zie je de oude spoel zitten. Deze kan van de grastrimmer worden verwijderd. Er zijn verschillende manieren om het trimdraad te vervangen: je kunt een nieuwe spoel inclusief draad aanschaffen, of je kunt nieuw draad kopen en dit zelf om de spoel wikkelen.

Als je besluit een nieuwe spoel aan te schaffen, kun je deze op dezelfde manier terugplaatsen als waarop de originele spoel op de grastrimmer zat. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat de uiteinden van het draad door de spoelgaten worden gehaald, indien dit nog niet is gebeurd.

Wanneer je hebt gekozen om het draad zelf te vervangen en om de spoel te wikkelen, zijn er twee stappen die je moet volgen om de spoel gereed te maken voor gebruik:

  1. Zoek naar een klein gaatje op de oude spoel.

  2. Wikkel nieuw trimdraad in de richting van de pijl die staat aangegeven op de spoel.

De meeste spoelen hebben een klein gaatje waarin je het nieuwe trimdraad steekt totdat het weerstand geeft. Wij raden altijd aan het trimdraad netjes op de spoel te wikkelen. Als je dit niet doet, is de kans groot dat de grastrimmer op een bepaald moment vastloopt.

4). De spoelkap monteren

Wanneer je alle stappen hebt uitgevoerd, is het tijd om de spoel weer terug te plaatsen en de spoelkap weer te monteren. Voordat je de grastrimmer gaat gebruiken, adviseren wij om het draad goed te bekijken en na te gaan of het niet te lang is. Als het draad te lang is, raden wij aan het iets in te korten, omdat je niet wilt dat je grastrimmer kapot gaat door te lang draad. Bij sommige grastrimmers is het mogelijk om de draad automatisch in te laten korten. Vergeet tijdens het terugplaatsen niet om het draad weer door de spoelgaten van de kap te halen.

Vergelijk producten0