Sonax

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1
Sonax Sonax wax 500 ml
Sonax wax 500 ml
14,99
Sonax Sonax zeem in koker
Sonax zeem in koker
8,99
Sonax Sonax Wash&Shine 1 ltr met spons
-18%
Sonax Sonax Multispons 2 in 1
-30%
Sonax Multispons 2 in 1
5,99 4,19

SONAX is wereldwijd bekend als marktleider op het gebied van onderhoudsproducten voor het interieur en exterieur van de auto. Echter 60 jaar geleden, toen Manfred Hoffmann en zijn vader het besluit namen om een polijstmiddel voor autolakken te gaan produceren was de uitkomst allesbehalve zeker. Inventiviteit, een scherp gevoel voor de marktvraag en uitstekende producten speelde een belangrijke rol in het succes. Het bedrijf is een dochteronderneming van de Duitse Hoffman groep. Deze onderneming is van oorsprong actief in de exploitatie van kiezelmijnen. in de jaren dertig leverde Hoffmann grondstoffen voor het produceren van onder andere het metaalpoetsmiddel Brasso. Hierdoor kwam men op het idee zelf een zilverpoetsmiddel te maken onder de naam Sonne, de Duitse benaming voor zon.

De geschiedenis van het merk SONAX gaat terug tot begin van de vorige eeuw. In 1903 is de overgrootvader van Manfred Hoffmann jr., de huidige eigenaar en directeur van SONAX, begonnen met het delven van silicium, een zeer fijn mineraal dat gebruikt werd in veel huishoudproducten. Na de oorlog, werd ”Sona” ontwikkeld. Als gevolg van de enorme opkomst van de auto is het idee geboren om een auto polish te ontwikkelen.

Ondanks de snelle ontwikkeling is SONAX tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf met een scala aan top producten. SONAX kenmerkt zich door korte besluitvormingsprocessen, gemotiveerde en betrokken medewerkers, en de bereidheid en het vermogen om te innoveren.