Plieger

Filters
40 ProductenPagina 1 van 2

Sinds 1918 is Plieger actief als groothandel in sanitair, verwarming, lucht & ventilatie, installatie en elektra. In 1918 verwierf de Amsterdamse loodgieter Harry Plieger zijn reputatie door zink aan te bieden voor een verkoopprijs, lager dan de inkoopprijs van de concurrentie. Na 30 jaar hard werken werd de naam Plieger een begrip op de Nederlandse markt, met name op het gebied van sanitair. 

In 1953 heeft Harry Plieger zijn 20-jarige zoon Boy Plieger voldoende ingewerkt om de leiding te nemen. Hij luidt een nieuw commercieel beleid in. In de afgelopen eeuw is Plieger als een echt familiebedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende groothandels. Sinds 2006 is Plieger onderdeel van Cordes & Graefe uit Bremen. Deze 2 partijen zijn actief in dezelfde productgroepen, hierdoor kunnen zij profiteren van elkaars expertise en sterke marktpositie.

Vandaag de dag heeft Plieger 150.000 artikelen in het assortiment. Vanuit 4 distributiecentra's, 57 expressen en 20 showrooms, met in totaal 750 medewerkers, levert Plieger aan de kleine en middelgrote installateurs & retailers. Dit alles wordt gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Zaltbommel.