Menu
Houkematools
Thuiswinkel Waarborg

+31 (0) 52 454 1253

 
Veilig online winkelen
 
14 Dagen bedenktijd
 
Verzending € 4,95 & Gratis vanaf € 75,- NL
 
Snelle levering
 
Meer dan 20 jaar ervaring

Vandiktebank & schaafmachine

Een vandiktebank en schaafmachines zijn houtbewerkingsmachines om hout, aan twee zijden, op dikte en breedte bij te schaven. Op deze manier ontstaat er een glad oppervlak. Alle machines die wij aanbieden zijn uitgerust met krachtige motoren. Alle machines zijn voorzien van instellingsopties waarmee de balken in het juiste formaat kunnen worden gemaakt. We verkopen diverse modellen van goede kwaliteit in verschillende prijsklassen. Let op: bij sommige items wijkt de levertijd af.

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Schaafmachine design

Een schaafmachine bestaat over het algemeen uit drie elementen:

 1. een snijkop die de snijmessen bevat;
 2. een stel rollen die het hout door de machine trekt;
 3. en een tafel.

Industriële vandiktemachines zijn in staat om zeer brede platen te bewerken en grote hoeveelheden materiaal in één keer te verwijderen. Deze machines worden aangedreven door krachtige motoren en zijn zeer zwaar gebouwd. Bij Houkematools verkopen we schaafmachines die geschikt zijn voor particulieren en zzp’ers. De machines zijn van zeer hoge kwaliteit en wij leveren de volgende merken tegen zeer scherpe prijzen:

 1. Bernardo
 2. Einhell
 3. Gude
 4. Scheppach

De voordelen van een vandiktebank en schaafmachines

 • Eenvoudig & snel in gebruik
 • Diverse instellingsopties om hout in het goede formaat te schaven
 • Ook geschikt voor ruw hout
 • De vandiktebank is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Compleet assortiment vandiktebanken & schaafmachines

Wij bieden een compleet assortiment aan met bekende merken. We bieden onder andere machines aan van de merken: Bernardo, Einhell, Gude en Scheppach. De minimum garantie op vandiktebanken en schaafmachines is één jaar.

Hoe gebruik je een vandiktebank of schaafmachine?

Bovenin de machines zit de beitelas, deze wordt aangedreven door een elektromotor. Het hout bewerk je vervolgens op een in hoogte verstelbaar blad, daarnaast kan je aan de zijkant via het stelwiel de hoogte bepalen. Voordat je aan de slag gaat met een vandiktebank controleer je eerst de stand van de bladrollen. De bladrollen moeten namelijk gelijkstaan aan het tafelblad. Stel daarna pas de maten in en zet dan de afzuiginstallatie en de vandiktebank aan. Gebruik tenslotte altijd gehoorbescherming.

Toch niet tevreden over de prestaties van een vandiktebank of schaafmachine? Wij bieden 14 dagen bedenktijd.