Op werkdagen voor 21.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Boorhamer: Welke past bij mijn klus?

Boorhamer: Welke past bij mijn klus?

0 reactie minuten lezen
Ben je opzoek naar een boorhamer? Houkematools bied een ruim assortiment boorhamers aan, alleen welke past het beste bij je klus? Wij leggen precies uit welke boorhamer je nodig hebt bij welke klus.

Er zijn verschillende soorten boorhamers voor elke klus. Bedenk dus eerst wat voor klus je precies hebt of welke klussen je in de toekomst gaat uitvoeren. Ook moet je weten of er stroom op de locatie van de klus aanwezig is, hier maakt namelijk het verschil om een accu-boorhamer of een boorhamer op netstroom aan te schaffen. 

Je type klus

Boren  
Boren in hout       *
Boren in staal       *
Boren in metselwerk       *
Boren in beton       *
Beitel & hameren    

Beitel van tegels, beton en hameren in beton

     

  *Boren is enkel mogelijk met een snelspanboorkop met adapter of SDS-Plus boren. Deze kan je vinden in onze categorie boren & beitels. 

Beitelen of boren?

Naast het boren kan je ook beitelen met een boorhamer, dit is een van de 3 standen op de boorhamer. Deze stand word meestal gebruikt voor het weg beitelen van tegels/beton of het afbreken van een klein muurtje. De machine maakt met de beitel functie namelijk een slagbeweging en geen rotatie zoals bij het boren van een gat. Door de slagbeweging beschikt de boorhamer over een slagkracht waardoor het breken makkelijker zal gaan. Als je dus met je klus zowel moet boren, hameren of beitelen is een boorhamer de beste keuze.

SDS-Plus aansluiting

Een boorhamer beschikt over een SDS-Plus aansluiting of SDS-Max aansluiting. Een SDS-Plus aansluiting is voor een doe-het-zelf klus ruim voldoende en zal voornamelijk in ons assortiment te zien zijn. Met een SDS-Plus aansluiting kan jij je boren, beitels of gatenzagen makkelijk en snel verwisselen. Let dus goed op bij aanschaf van de juiste boren met deze SDS-Plus aansluiting. "Normale" boren passen enkel in de boorhamer met een snelspankop en adapter. 

Met kabel of op accu?

Natuurlijk zijn er nog steeds verschillende soorten boorhamers. Er is namelijk keuze in een boorhamer op netstroom of accu. Is er een stopcontact in de buurt, dan is het een goede keuze om voor een boorhamer op netstroom te gaan. (Nog) geen stroom of heb je een klus ver van een stopcontact, een boorhamer op accu zal hier de ideale keuze zijn! 

>  Bekijk onze boorhamers op netstroom

>  Bekijk onze boorhamers op accu

De juiste accessoires

Er zijn een tal van accessoires verkrijgbaar voor boorhamers, dit kunnen gatenzagen, boren of beitels zijn. Maar ook de juiste snelspankop of adapter zijn accessoires die de klus vergemakkelijken. Denk tevens aan de accu's en acculader als dit niet bij de boorhamer op accu zit. 

>  Bekijk onze boor & beitel accessoires 

>  Bekijk onze gatenzagen & dozenboren

>  Bekijk onze accu's & opladers

Is het toch nog niet helemaal duidelijk, of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze gespecialiseerde klantenservice of schrijf hieronder een reactie. 

Vergelijk producten0