Op werkdagen voor 21.00 uur besteld, vandaag verstuurd
De online Gereedschap Specialist
Afkortzaag: Welke past bij mijn klus?

Afkortzaag: Welke past bij mijn klus?

0 reactie minuten lezen
Ben je opzoek naar een afkortzaag? Houkematools bied een ruim assortiment afkortzagen van verschillende merken aan, alleen welke past het beste bij je klus? Wij leggen precies uit welke afkortzaag je nodig hebt bij welke klus.

Een afkortzaag is meestal de machine die je aanschaft voor een verbouwing of voor het klussen in de schuur. Maar wat zijn nu verschillen en waar moet je op letten? 

Wat ga je zagen met je afkortzaag? 

En afkortzaag kan je bij Houkematools opdelen in 3 verschillen categorieën. Dezer categorieën zijn gericht op de aantal keren je een afkortzaag gebruikt en wat je er mee gaat zagen.

>  Zoek in de categorie voor een zo nu en dan klusser.

>  Zoek in de categorie voor een Fanatieke doe-het-zelver.

>  Zoek in de categorie voor een Professional. 

Daarnaast is het aan jou de keuzen of je enkel iets moet afkorten of in verschillende soort verstek moet zagen. Een afkortzaag wordt namelijk niet voor niets ook een verstekzaag genoemd. Deze manier van zagen is nodig om bijvoorbeeld plinten of kozijnen in een hoek te laten passen. Houd ook rekening met de maximale zaagdiepte van de afkortzaag. Het doorzagen van laminaat of plaatmateriaal vraagt om een minder groot bereik dan het doorzagen van dikke houten blaken.

Hoe groot is mijn zaagklus?

Als je een grote zaagklus hebt waarmee je brede planken of balken mee moet afkorten is een afkortzaag met trekfunctie onmisbaar. Een trekfunctie zorgt ervoor dat niet alleen de zaagkop kantelbaar is. Maar dat je ook het zaagblad van voren naar achteren kan 'trekken'. Hierdoor heb je een groter zaagbereik dan met enkel een kapzaag.

Het vermogen van mijn afkortzaag 

Het vermogen van een afkortzaag zegt een heleboel over zijn kracht. Alleen wil dit niet direct iets zeggen over zijn zaagcapaciteit. Tevens werkt een afkortzaag met een hoog vermogen net zo stroef door een dikke balk met een stomp zaagblad. Zorg dus altijd voor een scherp (extra) zaagblad zodat je hout nooit verbrand of stroef afkort. 

Zaagbladen

Welk zaagblad past op mijn afkortzaag? Dit verschild natuurlijk per afkortzaag, let bij het kopen van een nieuw zaagblad op de vertanding, diameter van het zaagblad een de maat van het asgat. De vertanding draagt bij aan de zaagsnede van je klus/werkstuk. Kort je bijvoorbeeld plank voor je schutting af, dan kan dit gerust met een 24 tands zaagblad. Heb je een klus met veel fijner werk? Dan is bijvoorbeeld een 60 of 80 tands zaagblad perfect.

Bekijk onze zaagbladen

Heb je een afkortzaag met een kleiner asgat dan onze aangeboden zaagbladen? Geen paniek! Hier hebben wij reduceerringen voor. Met een reduceerring kan je het asgat van een zaagblad verkleinen. 

>  Bekijk onze reduceeringen

Extra's voor mijn afkortzaag

Natuurlijk zijn er een heleboel extra accessoires verkrijgbaar voor een afkortzaag. Denk hier bijvoorbeeld aan onderstellen, rolbokken & werkbanken, afzuiginstallaties of bouwstofzuigers. 

>  Bekijk onze afkortzaag onderstellen

>  Bekijk onze rolbokken & werkbanken

>  Bekijk onze afzuiginstallaties

>  Bekijk onze bouwstofzuigers

Is het toch nog niet helemaal duidelijk, of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze gespecialiseerde klantenservice of schrijf hieronder een reactie. 

Vergelijk producten0